De kunst van het schoonmaken: Asito start samenwerking met Stedelijk Museum Amsterdam

Per 1 november start Asito bij het Stedelijk Museum in Amsterdam. Het Stedelijk Museum is dé plek waar moderne en hedendaagse kunst tentoon wordt gesteld. Asito mag zich voor de komende 2 jaar de nieuwe schoonmaakpartner noemen. Een samenwerking waar we trots op zijn!

Sterke visie op kwalitatieve aspecten

Asito heeft deze uitvraag gegund gekregen door een sterke visie op kwalitatieve aspecten als resultaatgericht schoonmaken, het implementatieplan en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met een 9,3 als eindcijfer scoort Asito het hoogst van alle tien de deelnemers. Het nieuwe contract loopt twee jaar, waarbij er vier optiejaren opgenomen zijn.

Inleven in de gast

Het Stedelijk Museum is 365 dagen per jaar geopend met jaarlijks ruim 650.000 bezoekers. Dit betekent een continue schoonmaakdienstverlening die vraagt om een bijzondere aanpak. Kirsten van der Vaart, sales consultant bij Asito, vertelt hoe ze deze uitvraag heeft aangepakt: “We hebben ons tijdens het aanbestedingstraject compleet ingeleefd in het Stedelijk Museum en haar bezoekers. Wat speelt er in het museum? En hoe ziet de customer journey van bezoekers eruit?”

Persoonlijke aandacht voor huidige schoonmaakkrachten

Daarnaast was een belangrijke wens van het Stedelijk Museum om de elf huidige schoonmaakkrachten een soepele overgang naar een nieuwe organisatie te bieden. Kirsten: “Bij Asito bieden wij nieuwe medewerkers een warm welkom door hen veel persoonlijke aandacht te geven. We laten nieuwe schoonmaakkrachten zich thuis voelen in door met ze in gesprek te gaan, te betrekken bij werk gerelateerde processen en inspraak te geven in de dienstverlening. Zo creëren we betrokkenheid en verzekeren wij een prettige transitie naar Asito.”

Het Stedelijk Museum kijkt uit naar de samenwerking met Asito. Ronald van Weegen, adjunct directeur: “We werken dagelijks aan een gastvrije ontvangst van onze bezoekers. Een schone omgeving draagt bij een goede bezoekerservaring en een plezierig museumbezoek. Vanzelfsprekend is een schone werkomgeving ook een fijne plek om te werken.”


Stedelijk museum samenwerking asito
Stedelijk Museum Samenwerking Asito

Recente nieuwsberichten

 • Medewerkers Asito op pad voor seizoenkaartcampagne Heracles

  10 mei 2021

  Maandag 3 mei 2021 was een belangrijke dag voor Heracles Almelo. Niet alleen omdat de club haar 118e verjaardag vierde, maar vooral...


 • Topsport in de zorg

  6 mei 2021

  Een jaar COVID-19 Afgelopen jaar bleken schoonmaak en een goede hygiëne belangrijker dan ooit. Voor medewerkers in de zorgsector voelde...


 • Taalambassadeurs in Almelo

  30 maart 2021

  Bij Asito werken mensen met verschillende achtergronden, culturen, ideeën, overtuigingen en kwaliteiten. Wij geloven dat diversiteit en...

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito