Dimence en Asito winnen de Best Practice Award!

Dimence en Asito hebben 25 januari de Best Practice Award gewonnen! De award werd uitgereikt op de Vakbeurs Facilitair. Asito en Dimence hebben deze prijs gewonnen met de samenwerking: Samen werken aan een beter leven. Door middel van deze samenwerking krijgen cliënten van de GGZ-instelling Dimence de kans om bij Asito te werken via cliëntparticipatie. Kees, Juryvoorzitter: “We zijn geraakt door de samenwerking van Dimence en Asito. Ook het verhaal van Jeroen heeft ons geraakt.”

Ook CSU en ABN Amro wonnen de award. Zij wonnen met hun samenwerking Circl, Binnen Circl werken alle facilitaire partners samen.

Cliëntparticipatie 

Het is sinds 2015 mogelijk voor cliënten om bij Asito werkervaring op te doen. Zo kunnen de deelnemers de eerste stappen zetten op de arbeidsmarkt. Monique Geux, Afdelingshoofd Huisvesting Dimence: “We willen structuur en eigenwaarde meegeven aan cliënten die op het punt staan weer de maatschappij in te gaan. Als een cliënt een werkervaringsplaats krijgt, is dat een grote stap voorruit.” 

Nauwe samenwerking

Beide partijen werken nauw samen in de begeleiding van de cliënten. Margriet Huisken, Projectleider Asito: “Door gezamenlijk naar de individu te kijken kunnen we maatwerk bieden. We bieden een veilige werkomgeving in een bekende omgeving waar voldoende begeleiding is. In de tussentijd blijft de communicatie tussen Asito en Dimence aanwezig. Het is belangrijk om goed samen te werken zodat de cliënten een grotere kans hebben op een succesvolle uitstroom naar een baan. Ofwel bij Asito ofwel ergens anders. Op dit moment zijn er al zes mensen bij ons in dienst in verschillende taken, van schoonmaakkracht tot helpende. Daar zijn we trots op!”

Jeroen Kappert is één van de cliënten die via de cliëntparticipatie is doorgestroomd naar een baan als schoonmaakkracht bij Asito. Hij is erg gegroeid in de periode dat hij bij Asito werkt. 


Bekijk Jeroen's video


Verder kijken

De samenwerking tussen Dimence en Asito is een begin van iets groters. Inmiddels zijn beide partijen bezig het project breder weg te zetten. Dit doen ze door onder andere een overeenkomst te sluiten met UWV, andere zorginstelling te betrekken en een kennisdag over het thema cliëntparticipatie. 

Best Practice Award

Ieder jaar wordt de Best Practice Award uitgereikt door Code Schoonmaak. Het is dit keer de zesde keer dat de award werd uitgereikt. Bedrijven kunnen de award winnen wanneer er sprake is van een bijzondere samenwerking, een best practice. Naast Asito en CSU stonden er twee andere samenwerkingen in de finale: FMO met Hago Next en NHL Stenden Hogeschool met Effektief Groep.

Vorig jaar won Schiphol en haar schoonmaakpartners de Best Practice Award. Ze wonnen omdat in het contract met de partners de samenwerking centraal staat.  

Meer weten over cliëntparticipatie? Dimence en Asito organiseren 15 maart een kennisdag over dit onderwerp. Meer informatie lezen en aanmelden kan hier.

18%200126%20jeroen%20website%20nieuws
Jeroen Kappert is bij Asito begonnen door middel van Clientparticipatie

Recente nieuwsberichten

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito