Hoe zorg je voor een goede luchtkwaliteit?

Nooit eerder was er zoveel discussie over de luchtkwaliteit. Een duurzame en gezonde leef- en werkomgeving vereist schone lucht. Maar wat verstaan we nou eigenlijk onder goede luchtkwaliteit? En hoe zorg je ervoor dat dit in een pand goed geregeld is? We spraken erover met AerSMASH-directeur Richard Bruins. 

Richard, wat verstaan we onder luchtkwaliteit? 
“De luchtkwaliteit geeft aan hoe schoon of vervuild de lucht is. Oftewel: de aanwezigheid van bijvoorbeeld schimmels, bacteriën en fijnstof in een ruimte. Bij een gezonde en schone lucht zijn schadelijke stoffen en fijnstoffen geminimaliseerd. Beleving speelt echter ook een belangrijke rol. Het voorkomen van nare geuren en schimmelvorming leidt tot een neutrale lucht, waardoor pandgebruikers een ruimte eerder zullen ervaren als schoon en hygiënisch.” 
 
Wat kunnen bedrijven doen om dit te bereiken?  
“Door eerst inzichtelijk te krijgen hoe het gesteld is met de huidige luchtkwaliteit. Met behulp van sensoren worden continu gegevens verzameld die een beeld geven van de huidige situatieEen piek, door bijvoorbeeld een groot aantal mensen in een ruimte, leidt tot een sterke afname van de luchtkwaliteit. Het is heel belangrijk om dit in balans te houden.” 
 
Hoe doe je dat? 
“Bij AerSMASH combineren wij geprogrammeerd plasma, filter- en besturingstechnologie. Dit plasma reinigt de lucht. Daarnaast wordt de lucht gereinigd en worden naast bacteriën, geuren en schimmels, ook het aantal aerosolen in de lucht gereduceerd. Dat zorgt ervoor dat het risico op verspreiding van het coronavirus via de lucht geminimaliseerd wordt. Luchtreiniging op basis van re-circulatie naast de bestaande ventilatie zorgt voor een optimale luchtkwaliteit. 
 
Waarom is goede luchtkwaliteit belangrijk? 
Gezonde lucht zorgt ervoor dat producten hun kwaliteit behouden en minder snel bederven. Daarnaast is de lucht die mensen inademen van betere kwaliteit. Dit heeft een positieve invloed op de concentratie en zorgt voor een gezonde en betere beleving van de werkomgeving. Het creëren van een gezonde ruimte om in te werken en te leven is een belangrijke verantwoordelijkheid van werkgevers.” 
 
Is dit voor alle bedrijven interessant? 
“In de industrie is al veel langer aandacht voor een goede luchtkwaliteit. Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn ook scholen, zorginstellingen, kantoren en sportscholen geïnteresseerd in het reduceren van aerosolen in de lucht. Binnenkort plaatsen we bij de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar een unit ter voorkoming van ongewenste geuren op de afdeling voor maag-, darm- en leverziekten. Bij Heracles Almelo kregen we de vraag om iets te doen aan de rookgeur die naar binnen trekt richting de businesslounge. Daarvoor zetten we een roomcleaner in. Zo dragen we bij aan en gezonde lucht voor iedereen.  

Lees ook het persbericht over de samenwerking tussen Asito en Aersmash.

Meer informatie is tevens te vinden op www.aersmash.nl

20%200921%20klantmailing%20september%202020%20 %20aersmash%20 %20website%20nieuwsbericht
Aersmash zorgt voor goede luchtkwaliteit

Recente nieuwsberichten

 • Medewerkers Asito op pad voor seizoenkaartcampagne Heracles

  10 mei 2021

  Maandag 3 mei 2021 was een belangrijke dag voor Heracles Almelo. Niet alleen omdat de club haar 118e verjaardag vierde, maar vooral...


 • Topsport in de zorg

  6 mei 2021

  Een jaar COVID-19 Afgelopen jaar bleken schoonmaak en een goede hygiëne belangrijker dan ooit. Voor medewerkers in de zorgsector voelde...


 • Taalambassadeurs in Almelo

  30 maart 2021

  Bij Asito werken mensen met verschillende achtergronden, culturen, ideeën, overtuigingen en kwaliteiten. Wij geloven dat diversiteit en...

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito