Mien Poets gaat de dialoog aan

“Opruimen dat doe jij. Schoonmaken dat doen wij.” Dat is de boodschap die Mien Poets mee wil geven.

Mien Poets is een karakter die door de Hogeschool van Amsterdam bedacht. Asito is hier vanaf het begin bij betrokken geweest. Mien probeert mensen vrolijk te maken en bewustwording te creëren. Ze gaat op een luchtige manier de dialoog aan met studenten over opruimen. “Jij vindt het toch ook niet fijn om aan een vieze tafel te moeten gaan zitten? Dat vindt niemand en dus help je elkaar mee. Door je eigen troepjes weg te gooien, elkaar op een vrolijke manier eraan te herinneren en elkaar soms zomaar onverwachts een compliment te geven of een fijne dag te wensen!”

Speel af

Mien Poets is onlangs bij het ROC van Twente langs geweest, ze is een aardige verschijning op school. Met haar blauwe schoonmaaktenue, grote bos krullen, leuke accent, afvalprikker en prullenbak to go krijgt ze veel aandacht van de studenten. Met haar prikkertje prikt ze alle rommel op: “Hebben jullie deze tafel van rommel voorzien?” vraagt ze aan de studenten. Eén van de studenten reageert “Ik ruim altijd alles netjes op! Hier, hij niet!” wijzend naar zijn vriend. Mien Poets: “Zouden jullie de volgende keer aan mij willen denken en dit troepje netjes in de prullenbak te deponeren? Want je weet! Opruimen dat doe jij en schoonmaken dat doen wij!”

Een aantal studenten loopt schuchter weg, een groot deel lacht om de situatie en anderen gaan het dialoog aan: “Jullie schoonmaakkrachten zijn hier toch voor! Dat hoef ik zelf niet te doen.”. “Gadver, gadver, gadver,” antwoord Mien Poets. “Je hebt opruimen en je hebt schoonmaken. En dat opruimen hé, dat kun je zelf! Dan zorgen wij wel voor het schoonmaken.”

16%200920%20mien%20poets%20%281%29
Mien Poets op het ROC van Twente

Recente nieuwsberichten

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito