Nieuwe 'Harries' bij gemeente Winterswijk

Wethouder Wim Aalderink van gemeente Winterswijk trapte woensdag 31 januari een tweedaagse cursus af voor nieuwe ‘Harries’ in het stadhuis. ‘Harries’ zijn opgeleide personen die op de werkvloer begeleiding geven aan collega’s met een arbeidsbeperking. Bij de gemeente Winterswijk werken momenteel vier Asito medewerkers met een beperking, maar binnenkort zullen er meer instromen.

De cursus wordt gegeven aan een groep objectleiders van Asito die verspreidt zitten in de regio, en aan een aantal medewerkers van de gemeente zelf. Wethouder Wim Aalderink: “samen met Asito maken we een match met deze medewerkers, door ze een kans te geven en goed op te leiden. Ik zie met eigen ogen dat deze mensen meer plezier hebben in hun werk, en dit plezier slaat direct over op hun eigen collega’s en de mensen bij gemeente Winterswijk”.

Wanneer een werknemer met een arbeidsbeperking goed wordt ondersteund door een naaste collega, wordt de kans voor dat hij of zij goed kan meewerken vergroot. Bij de cursisten zit het helpen en begeleiden van hun collega’s al in het DNA. Door de ‘Harrie Helpt’ training willen zij de opgedane kennis binnen Asito uitdragen.

Harrie is een afkorting voor Hulpvaardig, Alert, Realistisch, Rustig, Instruerend en Eerlijk.
Harrie%20helpt
Harrie Helpt

Recente nieuwsberichten

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito