Samenwerking tussen Permar en Asito geeft antwoord op nieuwe participatiewet

Vanaf 1 januari 2017 neemt Asito de schoonmaakactiviteiten van de sociale werkvoorziening Permar over; 100 Wsw’ers gaan aan de slag bij schoonmaakbedrijf Asito. Volgens Sebastiaan Meijer, Regiomanager bij Asito, krijgt deze groep het beste van twee werelden: “Ze behouden de begeleiding van de huidige leidinggevenden én genieten nu de slagkracht en professionaliteit van Asito.” De samenwerking tussen beide partijen is een antwoord op de nieuwe participatiewet, waarbij veel SW-bedrijven, zoals Permar, uiteindelijk ophouden te bestaan.

Permar en Asito werken al samen sinds januari dit jaar. Dit contact is sindsdien sterk gegroeid en heeft geleid tot het uitbreiden van de samenwerking in een nieuwe vorm. Permar heeft voor schoonmaakbedrijf Asito gekozen omdat het gaat om een duurzame relatie, gebaseerd op een gedeelde visie, waarin sleutelpersonen hun rol behouden. De 100 medewerkers met een Wsw-indicatie worden ondergebracht in een aparte entiteit. De leidinggevenden van Permar blijven als groep bij elkaar en komen in dienst bij Asito.

Asito toont maatschappelijk belang aan
“De samenwerking met Permar past in de lijn die Asito een aantal jaar geleden heeft uitgezet. Het opnemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt maakt daarvan een belangrijk onderdeel uit. Er wordt vooral gekeken naar mogelijkheden van mensen om zich verder te ontwikkelen.”, legt Hans van Leeuwen, HR-directeur bij Asito, uit. Asito vindt het belangrijk om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven én ziet een duidelijke meerwaarde van diversiteit op de werkvloer.

Terug naar de kerntaak
Permar krijgt door de samenwerking meer ruimte voor haar kerntaak: het ontwikkelen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Algemeen Directeur Bor Veen is dan ook blij met de samenwerking: ”We hebben jarenlang een prachtig schoonmaakbedrijf gehad. Maar dat is niet onze belangrijkste taak. De bedrijfsvoering kunnen we aan de markt overlaten. Daarom zoeken we actief naar partnerschappen met sociaal ondernemers, zoals Asito. Asito heeft verstand van schoonmaken en de markt. Wij weten wat onze medewerkers nodig hebben om zich verder te ontwikkelen. Samen bieden we hen de kans op een zo regulier mogelijke werkomgeving én garanderen we de kwaliteit voor de klanten. Nu en in de toekomst.“

16%201207%20permar%20lang
Permar

Recente nieuwsberichten

Nieuws & blog

Over Asito

Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij voorop om zo samen tot resultaten te komen. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in onze visie en missie.

Lees meer over Asito